Onderwijs: Supervisie & Leertherapie
Als collega kan je in supervisie of leertherapie komen in mijn praktijk, al dan niet in het kader van een opleiding. Supervisie kan gegeven worden binnen de context van zowel de volwassenen- als de kinder- & jeugdpsychiatrie.

De supervisie kan meetellen voor de opleiding tot GZ-psycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog, psychiater of verpleegkundig specialist. Tevens kan je supervisietraject meetellen voor het verwerven van lidmaatschap van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) als cognitief gedragstherapeutisch werker of cognitief gedragstherapeut. Zo ook is supervisie mogelijk voor SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd)-geregistreerde jeugd- en gezinsprofessionals in het kader van hun herregistratie.

Verder geef ik leertherapie, bijvoorbeeld als je in opleiding bent tot een van de hierboven genoemde opleidingen. Als leertherapeut ben ik geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).

Werkwijze
Binnen de supervisie staat het reflecteren op je rol als behandelaar, en daarmee van jezelf als persoon, centraal. Daarnaast kan er aandacht zijn voor diagnostiek, indicatiestelling, theorie, specifieke therapeutische interventies en de therapeutische relatie.  We zullen samen in kaart brengen wat voor jou belangrijke thema’s en doelen zijn binnen de supervisie. 

Leertherapie is bedoeld om aan de slag te gaan met bepaalde blokkades waar je tegenaan loopt in je werk die te maken hebben met het zelf-van-de-therapeut. Leertherapie kan, naast werkgerelateerde zaken, breder ingezet worden indien gewenst door je. 

Online supervisie/leertherapie en groepssupervisie behoren tot de mogelijkheden.

Tarieven en aanmelding
Klik hier voor de tarieven.
Tarieven zijn inclusief voorbereidingstijd en (eventuele) rapportage. Dubbele sessies zijn mogelijk. 
De Praatkuur is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dat maakt dat ik onderwijsdiensten btw-vrij mag leveren.

Aanmelden kan per email of telefonisch (zie Contact). 
Een vrijblijvend, kosteloos gesprek van 20 minuten ter kennismaking is mogelijk.

Bij het niet verschijnen op afspraak of wanneer minder dan 24 uur van te voren wordt afgezegd, geldt het no-show beleid (49 euro).